Guacamole je oblíbený mexický předkrm, jehož hlavní ingrediencí je avokádo. Jedná se o salát nebo pomazánku, který vznikl již za dob Aztéků v dnešním Mexiku.
Avokádo má jemnou chuť a dochucení závisí především na vaší chuti.
Receptů jak zpracovat avokádo je nepřeberné množství, my jsme si oblíbili Guacamole, s jalapeño papričkami, třeba jako chuťovku k filmu.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Avokádo rozkrojíme a vydlabeme z něj dužinu pomocí vidličky do misky.
Jalapeño papričky, cibuli, cherry rajčata a koriandr nakrájíme na drobno a česnek rozdrtíme pomocí drtiče na česnek.
Šťávu z limetky vymačkáme do rozmačkané dužiny avokáda, přidáme olivový olej a důkladně promícháme.
Přimícháme ostatní ingredience (Jalapeño papričky, cibuli, cherry rajčata, česnek a lístky koriandru).
Nakonec dle chuti opepříme, osolíme a je hotovo.
Výborné jsou podávané s nachos, které zakoupíte v jakémkoliv nákupním centru. Dobrou chuť!
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 229.39 kcal |
Protein: 2.45 g |
Sacharidy: 9.10 g |
z toho cukr: 0.95 g |
Tuk: 19.00 g |
z toho nas. MK: 2.67 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1953-guacamole-s-nachos