Žampionová pomazánka

I když není houbová sezóna, můžete si ji připomenout žampiónovou pomazánkou. Použít lze čerstvé, sterilované i mražené žampiony.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Plátky žampionů dáme na pánev s rozehřátým máslem. Přidáme grilovací koření, dobře promícháme a restujeme. Pozor na směsi grilovacího koření, některé bývají příliš slané.
  2. Až jsou žampiony orestované, vše z pánve předěláme do misky. Přidáme sýry a prošleháme tyčovým mixérem. Směs by neměla být úplně hladká, kousky žampionů by měly zůstat.
  3. Dáme vychladit do lednice.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 126.83 kcal | Protein: 3.75 g | Sacharidy: 1.58 g | z toho cukr: 1.17 g | Tuk: 12.00 g | z toho nas. MK: 7.29 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1945-zampionova-pomazanka