I když není houbová sezóna, můžete si ji připomenout žampiónovou pomazánkou. Použít lze čerstvé, sterilované i mražené žampiony.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Plátky žampionů dáme na pánev s rozehřátým máslem. Přidáme grilovací koření, dobře promícháme a restujeme. Pozor na směsi grilovacího koření, některé bývají příliš slané.
Až jsou žampiony orestované, vše z pánve předěláme do misky. Přidáme sýry a prošleháme tyčovým mixérem. Směs by neměla být úplně hladká, kousky žampionů by měly zůstat.
Dáme vychladit do lednice.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 126.83 kcal |
Protein: 3.75 g |
Sacharidy: 1.58 g |
z toho cukr: 1.17 g |
Tuk: 12.00 g |
z toho nas. MK: 7.29 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1945-zampionova-pomazanka