Karbanátky v houbové omáčce
Tento recept je pro všechny, kteří mají rádi mleté maso a chtějí zkusit trochu jiné karbanátky.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Mleté maso si ochutíme solí, pepřem, grilovacím kořením, majoránkou, přidáme prolisovaný česnek a vejce. Promícháme.
- Rozehřejeme si olej v hluboké pánvi a z mletého masa děláme karbanátky, které opečeme do zlatova.
- Karbanátky vytáhneme z pánve a do zbylého tuku dáme cibuli na kostky a opékáme dohněda. Poté zaprášíme moukou, chvíli restujeme a zalijeme vodou.
- Přidáme hořčicí, sojovou omáčku a předem namočené houby. Omáčku vaříme minimálně dvacet minut.
- Karbanátky vložíme do omáčky a krátce povaříme. Můžeme podávat třeba s vařenými bramborami ve slupce.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 566.30 kcal |
Protein: 24.69 g |
Sacharidy: 13.26 g |
z toho cukr: 1.43 g |
Tuk: 45.77 g |
z toho nas. MK: 11.01 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1938-karbanatky-v-houbove-omacce