Karbanátky v houbové omáčce

Tento recept je pro všechny, kteří mají rádi mleté maso a chtějí zkusit trochu jiné karbanátky.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Mleté maso si ochutíme solí, pepřem, grilovacím kořením, majoránkou, přidáme prolisovaný česnek a vejce. Promícháme.
  2. Rozehřejeme si olej v hluboké pánvi a z mletého masa děláme karbanátky, které opečeme do zlatova.
  3. Karbanátky vytáhneme z pánve a do zbylého tuku dáme cibuli na kostky a opékáme dohněda. Poté zaprášíme moukou, chvíli restujeme a zalijeme vodou.
  4. Přidáme hořčicí, sojovou omáčku a předem namočené houby. Omáčku vaříme minimálně dvacet minut.
  5. Karbanátky vložíme do omáčky a krátce povaříme. Můžeme podávat třeba s vařenými bramborami ve slupce.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 566.30 kcal | Protein: 24.69 g | Sacharidy: 13.26 g | z toho cukr: 1.43 g | Tuk: 45.77 g | z toho nas. MK: 11.01 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1938-karbanatky-v-houbove-omacce