Naše Farmářská polévka

Když vařím polévku, občas mě baví experimentovat, anebo se také řídím tím, co lednice a špajz poskytnou. Vyzkoušejte naši Farmářskou polévku, věřím, že vám zachutná.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Na oleji zpěníme cibulku a přidáme propláchnuté luštěniny. Zalijeme vodou nebo vývarem a zvolna vaříme. Po chvíli přidáme oloupané brambory nakrájené na kostky, taktéž kořenovou zeleninu. Osolíme, opepříme, okmínujeme. Se solí opatrně, budeme přidávat uzeninu, která polévku také přisolí.
  2. Vaříme do poloměkka a přidáme na kolečka nakrájený párek nebo klobásu. Budeme-li polévku zahušťovat, připravíme si trochu jíšky, vmícháme do polévky a necháme provařit.
  3. Na úplném konci přidáme drcený česnek, majoránku a nasekanou čerstvou petrželku. Tuto polévku si lze dát klidně i jako hlavní chod, pokud nechceme nic složitého.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 406.48 kcal | Protein: 14.60 g | Sacharidy: 61.02 g | z toho cukr: 6.91 g | Tuk: 8.67 g | z toho nas. MK: 0.15 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1934-nase-farmarska-polevka