Když vařím polévku, občas mě baví experimentovat, anebo se také řídím tím, co lednice a špajz poskytnou. Vyzkoušejte naši Farmářskou polévku, věřím, že vám zachutná.
Ingredience (4 x porce)
nebo
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibulku a přidáme propláchnuté luštěniny. Zalijeme vodou nebo vývarem a zvolna vaříme. Po chvíli přidáme oloupané brambory nakrájené na kostky, taktéž kořenovou zeleninu. Osolíme, opepříme, okmínujeme. Se solí opatrně, budeme přidávat uzeninu, která polévku také přisolí.
Vaříme do poloměkka a přidáme na kolečka nakrájený párek nebo klobásu. Budeme-li polévku zahušťovat, připravíme si trochu jíšky, vmícháme do polévky a necháme provařit.
Na úplném konci přidáme drcený česnek, majoránku a nasekanou čerstvou petrželku. Tuto polévku si lze dát klidně i jako hlavní chod, pokud nechceme nic složitého.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 406.48 kcal |
Protein: 14.60 g |
Sacharidy: 61.02 g |
z toho cukr: 6.91 g |
Tuk: 8.67 g |
z toho nas. MK: 0.15 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1934-nase-farmarska-polevka