Křehká ovocná buchta

Výborná ovocná buchta s tenkým těstem. Zachutná připravená z čerstvého i z kompotovaného ovoce.

Ingredience (15 x porce)

Posypka

Postup přípravy

  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo. Přilijeme mléko a jogurt. Chvíli šleháme.
  2. Jako poslední vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  3. Kompotované ovoce překrojíme na menší kousky. Hodí se meruňky, švestky nebo třešně.
  4. Těsto nalijeme na nízký plech s pečícím papírem a rozetřeme do okrajů. Těsta musí být velmi tenká vrstva, hodí se na větší plechy. Poklademe ovocem.
  5. Posypku smícháme vidličkou a promačkáme rukou. Nasypeme na ovoce.
  6. Pečeme na 180 stupňů asi 30 až 40 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 330.14 kcal | Protein: 5.78 g | Sacharidy: 46.71 g | z toho cukr: 26.04 g | Tuk: 13.50 g | z toho nas. MK: 8.01 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1927-krehka-ovocna-buchta