Křehká ovocná buchta
Výborná ovocná buchta s tenkým těstem. Zachutná připravená z čerstvého i z kompotovaného ovoce.
Ingredience (15 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
Posypka
-
-
-
-
Postup přípravy
- Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo. Přilijeme mléko a jogurt. Chvíli šleháme.
- Jako poslední vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Kompotované ovoce překrojíme na menší kousky. Hodí se meruňky, švestky nebo třešně.
- Těsto nalijeme na nízký plech s pečícím papírem a rozetřeme do okrajů. Těsta musí být velmi tenká vrstva, hodí se na větší plechy. Poklademe ovocem.
- Posypku smícháme vidličkou a promačkáme rukou. Nasypeme na ovoce.
- Pečeme na 180 stupňů asi 30 až 40 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 330.14 kcal |
Protein: 5.78 g |
Sacharidy: 46.71 g |
z toho cukr: 26.04 g |
Tuk: 13.50 g |
z toho nas. MK: 8.01 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1927-krehka-ovocna-buchta