Kuřecí medailonky

Křehké kuřecí medailonky uvaříte díky dlouhému marinování v podmáslí. Kuřecí prsa nebudou vysušená a zajisté si každý pochutná. Pokud budete podávat jako předkrm se salátem, tak kuřecí medailonky musejí být teplé.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa omyjeme. Podmáslí smícháme se 3 lžícemi sladké papriky. Vložíme celá kuřecí prsa. Nádobu uzavřeme a necháme 24 hodin v lednici.
  2. Vyjmeme kuřecí prsa, necháme trochu okapat. Nakrájíme po šířce na medailonky.
  3. Smícháme mouku se sladkou paprikou a grilovacím kořením. Pokud nemáte směs grilovacího koření s dostatkem soli, medailonky před obalováním osolte.
  4. Medailonky obalíme v ochucené mouce a smažíme na sádle. Smažte déle na nižší teplotu a dvakrát otočte.
  5. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 214.44 kcal | Protein: 29.03 g | Sacharidy: 9.75 g | z toho cukr: 8.57 g | Tuk: 5.72 g | z toho nas. MK: 1.93 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1921-kureci-medailonky