Tortilla s mozzarellou a rajčaty

Tortilly jsou skvělou volbou pro lehký letní oběd, večeři, ale také jako svačinka mezi hlavními jídly. Pro zdravější variantu doporučuji místo pšeničné tortilly použít její bezlepkovou variantu.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Tortilly ohřejeme v mikrovlnné troubě (30 vteřin). Ale tento krok můžeme i vynechat. Mezitím si nakrájíme mozzarellu a rajče na plátky.
  2. Ohřáté tortilly potřeme pomazánkovým máslem. Doprostřed tortilly poklademe kousky mozzarelly, rajčete a lístky bazalky.
  3. Spodní část tortilly ohneme směrem nahoru, horní část směrem dolů, poté ohneme ke středu levou i pravou část tortilly, aby nám jídlo z tortilly nevypadlo.
  4. Tortillu podáváme rozkrojenou na půl a můžeme přidat jakoukoliv zeleninu dle své chuti jako přízdobu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 619.60 kcal | Protein: 41.10 g | Sacharidy: 35.95 g | z toho cukr: 7.61 g | Tuk: 32.64 g | z toho nas. MK: 19.57 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1905-tortilla-s-mozzarellou-a-rajcaty