Máme-li chuť na lehkou, ale zároveň teplou večeři nebo oběd, jáhly jsou ideální volbou. Pro své zahřívací vlastnosti jsou vhodnou potravinou nejen pro sychravý podzim, ale i chladnou zimu.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Zapneme troubu na 175 °C a než se předehřeje, nakrájíme si zeleninu (papriku na kostky, cuketu na kolečka).
Na plech vyložený pečícím papírem nakrájenou zeleninu rovnoměrně rozložíme, zakápneme ji lehce olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme orgánem. Pečeme v troubě 40-45 minut.
Než se zelenina upeče, uvaříme jáhly. Jáhly propereme ve studené vodě a poté spaříme vroucí vodou, aby ztratily případnou natrpklou chuť.
Do hrnce nalijeme 3 hrnky vody, přidáme 1 hrnek jáhel, lžičku soli a vaříme po dobu 15-20 minut, dokud se voda nevstřebá (pokud zbude, vodu přecedíme).
Jakmile je zelenina hotová, vysypeme jáhly na talíř, přidáme upečenou zeleninu a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 809.55 kcal |
Protein: 24.40 g |
Sacharidy: 135.44 g |
z toho cukr: 7.45 g |
Tuk: 9.11 g |
z toho nas. MK: 1.56 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1904-jahly-s-pecenou-zeleninou