Jáhly s pečenou zeleninou

Máme-li chuť na lehkou, ale zároveň teplou večeři nebo oběd, jáhly jsou ideální volbou. Pro své zahřívací vlastnosti jsou vhodnou potravinou nejen pro sychravý podzim, ale i chladnou zimu.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Zapneme troubu na 175 °C a než se předehřeje, nakrájíme si zeleninu (papriku na kostky, cuketu na kolečka).
  2. Na plech vyložený pečícím papírem nakrájenou zeleninu rovnoměrně rozložíme, zakápneme ji lehce olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme orgánem. Pečeme v troubě 40-45 minut.
  3. Než se zelenina upeče, uvaříme jáhly. Jáhly propereme ve studené vodě a poté spaříme vroucí vodou, aby ztratily případnou natrpklou chuť.
  4. Do hrnce nalijeme 3 hrnky vody, přidáme 1 hrnek jáhel, lžičku soli a vaříme po dobu 15-20 minut, dokud se voda nevstřebá (pokud zbude, vodu přecedíme).
  5. Jakmile je zelenina hotová, vysypeme jáhly na talíř, přidáme upečenou zeleninu a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 809.55 kcal | Protein: 24.40 g | Sacharidy: 135.44 g | z toho cukr: 7.45 g | Tuk: 9.11 g | z toho nas. MK: 1.56 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1904-jahly-s-pecenou-zeleninou