Zelňačka s klobásou

Pokud milujete pokrmy se zelím, červená zelňačka bude pro vás tou pravou volbou.

Ingredience (5 x porce)

Na jíšku

Postup přípravy

  1. Zelí si scedíme a můžeme pokrájet na menší kousky. Dusíme spolu s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem asi 20 minut.
  2. Brambory pokrájené na kostičky uvaříme do poloměkka zvlášť.
  3. V dalším hrnci si na tuku zpěníme cibuli, přidáme klobásu nakrájenou na kostičky, restujeme, zasypeme sladkou červenou paprikou a drceným kmínem.
  4. Přidáme brambory, zelí (celý obsah hrnce, necedíme, pouze vyjmeme koření), vodu nebo vývar a chvíli necháme probublávat, aby se nám propojily všechny chutě a dovařily brambory. Nakonec zahustíme jíškou, podle chuti dosolíme, okyselíme nebo naopak dosladíme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 344.38 kcal | Protein: 9.32 g | Sacharidy: 34.16 g | z toho cukr: 3.50 g | Tuk: 17.62 g | z toho nas. MK: 4.68 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1890-zelnacka-s-klobasou