Pokud milujete pokrmy se zelím, červená zelňačka bude pro vás tou pravou volbou.
Ingredience (5 x porce)
nebo
Na jíšku
Postup přípravy
Zelí si scedíme a můžeme pokrájet na menší kousky. Dusíme spolu s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem asi 20 minut.
Brambory pokrájené na kostičky uvaříme do poloměkka zvlášť.
V dalším hrnci si na tuku zpěníme cibuli, přidáme klobásu nakrájenou na kostičky, restujeme, zasypeme sladkou červenou paprikou a drceným kmínem.
Přidáme brambory, zelí (celý obsah hrnce, necedíme, pouze vyjmeme koření), vodu nebo vývar a chvíli necháme probublávat, aby se nám propojily všechny chutě a dovařily brambory. Nakonec zahustíme jíškou, podle chuti dosolíme, okyselíme nebo naopak dosladíme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 344.38 kcal |
Protein: 9.32 g |
Sacharidy: 34.16 g |
z toho cukr: 3.50 g |
Tuk: 17.62 g |
z toho nas. MK: 4.68 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1890-zelnacka-s-klobasou