Tento toustík jsem začala dělat kvůli dětem, protože se do snídaně nikdy moc nehrnuli. Od té doby, co ho ochutnaly, se neustále ptají, kdy je budu opět dělat.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Toustíkové pečivo se dá běžně koupit. Vypadá jako houska na hamburgry. Toustík vyndáme z obalu a podélně rozřízneme.
Na pánvi si opečeme anglickou slaninu do křupava a vyndáme z pánve. Na té stejné pánvi si uděláme volské oko, já vejce nesolím.
Rozříznutý toustík opečeme na grilu (můžete na pánvi) z obou stran a poté plníme.
Spodní stranu natřeme hořčicí a poklademe opečenou slaninou, volským okem, červenou cibulí a na plátky nakrájený sterilovaný okurek. Poté přiklopím vrchní stranou.
Dozdobíme rukolou nebo zeleninou, kterou zrovna doma máme a můžeme podávat. Děti budou nadšené.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 256.50 kcal |
Protein: 15.18 g |
Sacharidy: 23.99 g |
z toho cukr: 2.19 g |
Tuk: 17.21 g |
z toho nas. MK: 5.24 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1889-snidanovy-toastik