Snídaňový toastík

Tento toustík jsem začala dělat kvůli dětem, protože se do snídaně nikdy moc nehrnuli. Od té doby, co ho ochutnaly, se neustále ptají, kdy je budu opět dělat.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Toustíkové pečivo se dá běžně koupit. Vypadá jako houska na hamburgry. Toustík vyndáme z obalu a podélně rozřízneme.
  2. Na pánvi si opečeme anglickou slaninu do křupava a vyndáme z pánve. Na té stejné pánvi si uděláme volské oko, já vejce nesolím.
  3. Rozříznutý toustík opečeme na grilu (můžete na pánvi) z obou stran a poté plníme.
  4. Spodní stranu natřeme hořčicí a poklademe opečenou slaninou, volským okem, červenou cibulí a na plátky nakrájený sterilovaný okurek. Poté přiklopím vrchní stranou.
  5. Dozdobíme rukolou nebo zeleninou, kterou zrovna doma máme a můžeme podávat. Děti budou nadšené.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 256.50 kcal | Protein: 15.18 g | Sacharidy: 23.99 g | z toho cukr: 2.19 g | Tuk: 17.21 g | z toho nas. MK: 5.24 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1889-snidanovy-toastik