Vepřové ledvinky po maďarsku bez lepku

Lehce stravitelné jídlo, jehož základem jsou ne tak často používané vepřové ledvinky. S čištěním ledvinek se sice trošku práce, ale výsledek stojí za to.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si musíme očistit ledvinky. Podélně je nařízneme a odstraníme všechno bílé co je uvnitř tak aby nám zůstalo jen hezké čisté maso.
  2. Poté nakrájíme ledvinky na nudličky a vložíme do hrnce s vařící vodou a krátce povaříme. Asi 5 minut. Scedíme, propláchneme a to samé opakujeme ještě dvakrát. Nebo do té doby dokud není voda čistá.
  3. V hrnci si rozpálíme sádlo s kostičkami špeku, nasypeme cibuli a opékáme. Až nám cibule ztmavne, zaprášíme ml. paprikou a zalijeme trochou zeleninového vývaru.
  4. Chvíli povaříme a přidáme nakrájenou bílou papriku společně s předvařenými ledvinkami a dolijeme zbytkem zeleninového vývaru. Vaříme pod poklicí do změknutí. Já vařila asi 50 minut.
  5. Poté přilijeme smetanu, ještě chvíli povaříme a sundáme z ohně. Nakonec přidáme kysanou smetanu, sůl, pepř, vegetu a kdo má rád ostřejší, může přidat chilli.
  6. Jako přílohu můžeme dát rýži. Pro milovníky klasické české kuchyně se zavděčíte, když budete podávat s knedlíkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 678.37 kcal | Protein: 38.82 g | Sacharidy: 15.46 g | z toho cukr: 10.78 g | Tuk: 50.60 g | z toho nas. MK: 22.24 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1885-veprove-ledvinky-po-madarsku-bez-lepku