Hřibová smaženice

Jelikož se nám rozjela hřibová sezóna, přidávám recept na klasickou smaženici.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nakrájíme si houby na kostičky. Poté cibuli na kostičky.
  2. Rozehřejeme sádlo v hlubší pánvi a přidáme na něj cibuli a drcený kmín. Opečeme a nasypeme nakrájené houby. Houby musíme aspoň 15 minut tepelně upravovat.
  3. Po 15-20 minutách přilijeme rozklepnuté vejce a na kostky nakrájenou papriku, osolíme, opepříme a čekáme až se nám směs zahustí.
  4. Můžeme dozdobit čerstvou pažitkou, zeleninou a hlavně pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 154.04 kcal | Protein: 8.42 g | Sacharidy: 4.88 g | z toho cukr: 3.43 g | Tuk: 10.97 g | z toho nas. MK: 3.95 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1874-hribova-smazenice