Jelikož se nám rozjela hřibová sezóna, přidávám recept na klasickou smaženici.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Nakrájíme si houby na kostičky. Poté cibuli na kostičky.
Rozehřejeme sádlo v hlubší pánvi a přidáme na něj cibuli a drcený kmín. Opečeme a nasypeme nakrájené houby. Houby musíme aspoň 15 minut tepelně upravovat.
Po 15-20 minutách přilijeme rozklepnuté vejce a na kostky nakrájenou papriku, osolíme, opepříme a čekáme až se nám směs zahustí.
Můžeme dozdobit čerstvou pažitkou, zeleninou a hlavně pečivem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 154.04 kcal |
Protein: 8.42 g |
Sacharidy: 4.88 g |
z toho cukr: 3.43 g |
Tuk: 10.97 g |
z toho nas. MK: 3.95 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1874-hribova-smazenice