Velký hrnec polévky plný výborných a zdraví prospěšných luštěnin chystám vždy, když nás má navštívit širší rodina. Díky ovesným vločkám a hrášku je krásně hustá i bez použití mouky.
Ingredience (12 x porce)
Postup přípravy
Všechny luštěniny dáme do jednoho hrnce a zalijeme studenou vodou. Použijeme větší hrnec a dostatek vody. Necháme přes noc namočené.
Druhý den vylijeme vodu, dáme novou, přidáme bobkový list a uvaříme doměkka.
Hrášek by se měl v polévce hezky rozvařit a polévku zahustit. Raději použijte půlený hrášek, rozvaří se snáz.
Do polévky přidejte ovesné vločky a společně povařte.
Ke konci vaření ochuťte vegetou, majoránkou a pepřem. Pokud bude třeba můžete dosolit.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 95.30 kcal |
Protein: 5.67 g |
Sacharidy: 13.82 g |
z toho cukr: 1.15 g |
Tuk: 0.88 g |
z toho nas. MK: 0.11 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1873-hrstkova-polevka