Hrstková polévka

Velký hrnec polévky plný výborných a zdraví prospěšných luštěnin chystám vždy, když nás má navštívit širší rodina. Díky ovesným vločkám a hrášku je krásně hustá i bez použití mouky.

Ingredience (12 x porce)

Postup přípravy

  1. Všechny luštěniny dáme do jednoho hrnce a zalijeme studenou vodou. Použijeme větší hrnec a dostatek vody. Necháme přes noc namočené.
  2. Druhý den vylijeme vodu, dáme novou, přidáme bobkový list a uvaříme doměkka.
  3. Hrášek by se měl v polévce hezky rozvařit a polévku zahustit. Raději použijte půlený hrášek, rozvaří se snáz.
  4. Do polévky přidejte ovesné vločky a společně povařte.
  5. Ke konci vaření ochuťte vegetou, majoránkou a pepřem. Pokud bude třeba můžete dosolit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 95.30 kcal | Protein: 5.67 g | Sacharidy: 13.82 g | z toho cukr: 1.15 g | Tuk: 0.88 g | z toho nas. MK: 0.11 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1873-hrstkova-polevka