Jistě vám už na zahrádce rostou cuketičky, nebo kolegyně začínají nosit, protože je nestíhají zpracovávat a nebo ji prostě jen milujete a kupujete do zásoby jako já. Ale už jste ji někdy zkusili obalit a osmažit? Trošku prasárna, ale nemá chybu.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
V jedné misce připravíme dle návodu hrašku jako „vajíčko“, ale já přidám trochu více vody než uvádějí na obalu, aby z toho vznikla řídká kašička, lépe se to obaluje a poté lépe drží. Do hrašky ještě přidáme česnek, sůl i pepř.
Do druhé misky nasypeme mouku.
Cuketu nakrájíme cca na 1cm kolečka, osolíme a opepříme.
Můj trojobal je vlastně dvojobal a taky funguje.
Obalíme v hrašce, v mouce a opakujeme minimálně ještě jednou.
Do pánve nalijeme olej tak, aby se cuketa alespoň z poloviny ponořila.
A pak už jen smažíme, cca 4 minuty z každé strany.
Pokud budou kolečka tenčí, při krájení se budou úplně rozplývat, pokud silnější, bude cuketa držet více tvar. Obě varianty jsou dokonalé 😉
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 214.77 kcal |
Protein: 11.29 g |
Sacharidy: 36.75 g |
z toho cukr: 3.69 g |
Tuk: 2.38 g |
z toho nas. MK: 0.56 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1870-smazena-cuketa