Vepřové řízky v hořčici

Nikdy jsem nebyla fanouškem klasických vepřových řízků. Ani k obědu a ani mezi chleby jako nezbytná výbava na výlet. Zkoušela jsem různé varianty a zůstala jsem u tohoto receptu. Konec suchých řízků.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřové kotlety naklepeme. Vezmeme uzavíratelnou misku. Smícháme olej s hořčicí a kotlety ponoříme do směsi. Misku uzavřeme a dáme do lednice. Pokud máme možnost, několikrát během marinování protřepeme a otočíme. Necháme naložené několik hodin.
  2. Vytáhneme a necháme trochu okapat. Posolíme z obou stran.
  3. Připravíme si trojobal a důkladně obalíme zejména v mouce.
  4. Smažíme na pánvi pod pokličkou s použitím jen trochy oleje.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 542.95 kcal | Protein: 38.18 g | Sacharidy: 7.67 g | z toho cukr: 0.30 g | Tuk: 40.18 g | z toho nas. MK: 6.07 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1869-veprove-rizky-v-horcici