Klasická rajská polévka nikdy nepatřila k mým oblíbeným polévkám, připadala mi těžká a sladká.
A proto jsem hledala způsob jak tuto oblíbenou polévku snad všech malých dětí, udělat lehce stravitelnou, rychlou a dobrou zároveň a proto jsem začala vařit rajčatovou. Od klasické se liší a její chuť je výrazná po rajčatech.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Nejprve si čerstvá rajčata nařízneme do kříže a zalijeme vařící vodou. Necháme je ponořená, aby se nám slupka dobře loupala.
Nakrájíme si cibuli a česnek a dáme do rozpáleného hrnce, kde jsme si rozpustili máslo. Necháme opékat.
Vyndáme rajčata z vařící vody a oloupeme. Poté nakrájíme a přidáme do hrnce.
Až se nám vše hezky spojí, vyklopíme do hrnce plechovku s loupanými rajčaty. Přidáme sůl, bazalku, třtinový cukr a přilijeme zeleninový vývar. Necháme chvíli vařit.
Odstavíme z plotny a rozmixujeme tyčovým mixérem. Poté dochutíme dle chuti a můžeme podávat. Zdobíme kysanou smetanou a bazalkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 169.51 kcal |
Protein: 3.05 g |
Sacharidy: 13.27 g |
z toho cukr: 10.07 g |
Tuk: 11.72 g |
z toho nas. MK: 7.13 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1865-rajcatova-polevka-bez-lepku