Fazolový krém se zakysanou smetanou

Splňujete pravidlo o třech luštěninových jídlech za týden? Polévky jsou dobrým způsobem, jak luštěniny zařadit do jídelníčku častěji. Fazolová polévka se zakysanou smetanou je výborná i jako večeře.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Fazole namočíme přes noc do vody.
  2. Vodu vylijeme, nalijeme novou a vaříme se lžičkou soli a bobkovým listem do změknutí. Přiléváme vodu.
  3. Z lednice vyndáme zakysanou smetanu, musí mít pokojovou teplotu.
  4. 1 naběračku hotových fazolí dáme stranou.
  5. Vyndáme bobkový list a vše prošleháme tyčovým mixérem do hladké směsi.
  6. Vrátíme celé fazole a ochutíme polévku pepřem, solí a majoránkou. Krátce prohřejeme a vypneme.
  7. Vmícháme zakysanou smetanu a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 41.77 kcal | Protein: 2.15 g | Sacharidy: 4.55 g | z toho cukr: 1.53 g | Tuk: 1.66 g | z toho nas. MK: 0.96 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1855-fazolovy-krem-se-zakysanou-smetanou