Splňujete pravidlo o třech luštěninových jídlech za týden? Polévky jsou dobrým způsobem, jak luštěniny zařadit do jídelníčku častěji. Fazolová polévka se zakysanou smetanou je výborná i jako večeře.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Fazole namočíme přes noc do vody.
Vodu vylijeme, nalijeme novou a vaříme se lžičkou soli a bobkovým listem do změknutí. Přiléváme vodu.
Z lednice vyndáme zakysanou smetanu, musí mít pokojovou teplotu.
1 naběračku hotových fazolí dáme stranou.
Vyndáme bobkový list a vše prošleháme tyčovým mixérem do hladké směsi.
Vrátíme celé fazole a ochutíme polévku pepřem, solí a majoránkou. Krátce prohřejeme a vypneme.
Vmícháme zakysanou smetanu a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 110.19 kcal |
Protein: 5.99 g |
Sacharidy: 12.23 g |
z toho cukr: 0.96 g |
Tuk: 2.71 g |
z toho nas. MK: 1.31 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1855-fazolovy-krem-se-zakysanou-smetanou