Okurky ve sladkokyselém nálevu lepší než klasické znojemské. Můžete přidat česnek, chilli a udělat si je pikantní, každý podle své chuti. Okurky jsou křupavé a u nás mizí velmi rychle.
Ingredience (40 x sklenice)
Postup přípravy
Do většího hrnce nalijeme ocet a vodu. Přidáme sůl, cukr, sacharin, hořčičné semínko a nálev přivedeme do varu. Poté odstavíme z plotny.
Do čistých sklenic si dáme, kolečko křenu, kolečka mrkve, cibule, snítku kopru, nové koření, celý pepř, hřebíček.
Do připravených sklenic naskládáme okurky a zalijeme horkým nálevem. Poté sterilujeme v zavařovacím hrnci 13 minut při teplotě 70°C.
Na 20 kg okurek jsem spotřebovala 3 nálevy a zavařila jsem 40 sklenic.
Nutriční hodnoty (1 x sklenice)
Energ. hodnota: 132.07 kcal |
Protein: 5.58 g |
Sacharidy: 21.95 g |
z toho cukr: 12.79 g |
Tuk: 0.83 g |
z toho nas. MK: 0.54 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1844-sterilovane-okurky