Sterilované okurky

Okurky ve sladkokyselém nálevu lepší než klasické znojemské. Můžete přidat česnek, chilli a udělat si je pikantní, každý podle své chuti. Okurky jsou křupavé a u nás mizí velmi rychle.

Ingredience (40 x sklenice)

Postup přípravy

  1. Do většího hrnce nalijeme ocet a vodu. Přidáme sůl, cukr, sacharin, hořčičné semínko a nálev přivedeme do varu. Poté odstavíme z plotny.
  2. Do čistých sklenic si dáme, kolečko křenu, kolečka mrkve, cibule, snítku kopru, nové koření, celý pepř, hřebíček.
  3. Do připravených sklenic naskládáme okurky a zalijeme horkým nálevem. Poté sterilujeme v zavařovacím hrnci 13 minut při teplotě 70°C.
  4. Na 20 kg okurek jsem spotřebovala 3 nálevy a zavařila jsem 40 sklenic.

Nutriční hodnoty (1 x sklenice)

Energ. hodnota: 138.48 kcal | Protein: 6.22 g | Sacharidy: 22.59 g | z toho cukr: 14.40 g | Tuk: 0.86 g | z toho nas. MK: 0.54 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1844-sterilovane-okurky