Cizrnová pomazánka

Cizrna je velmi chutná luštěnina, která se poslední dobou vrací do našeho jídelníčku. Spousta z nás ale váhá, jak ji vlastně upravit. Zkuste třeba pomazánku a určitě vás mile překvapí.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Sterilovanou cizrnu si přecedíme a dáme do mixéru, společně s taveným sýrem, česnekem, solí, pepřem a citrónovou šťávou a mixujeme do hladké pasty.
  2. Rozehřejeme si olej na pánvi, mezitím si nakrájíme cibuli na půl kolečka a přidáme na pánev. Opečeme do zlatova.
  3. Do hotové pasty vmícháme, nakrájenou celerovou nať, na kostičky nakrájené sušené rajčata a lehce promícháme.
  4. Při podávání posypeme opečenou cibulí a slunečnicovými semínky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 257.12 kcal | Protein: 9.79 g | Sacharidy: 18.90 g | z toho cukr: 9.86 g | Tuk: 14.32 g | z toho nas. MK: 3.80 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1843-cizrnova-pomazanka