Grilovaný pstruh na bylinkách

Když nepřeje počasí, můžete si připravit výbornou grilovanou dobrotu doma v troubě. Sáhněte po rybě, stačí jen pár tahů štětečkem s kořením a za 15 minut už servírujete.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Rybu opláchneme a z obou stran důkladně osolíme.
  2. V misce smícháme změklé máslo s prolisovaným česnekem a kořením. Máslo se musí na rybu dobře roztírat, můžete mírně nahřát. Směs dobře promícháme.
  3. Vezmeme silikonový štětec a směs natřeme na rybu z obou stran.
  4. Rozehřejeme gril v troubě a grilujeme kůží nahoru asi 10 až 14 minut.
  5. Podáváme s rozpečenou bagetkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 263.61 kcal | Protein: 21.38 g | Sacharidy: 1.05 g | z toho cukr: 0.03 g | Tuk: 19.80 g | z toho nas. MK: 10.31 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1838-grilovany-pstruh-na-bylinkach