Varianta palačinek na slano se u nás doma dělá častěji než klasické sladké. Dokonce se hodí i k pivu a vínu a dají se udělat jako rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Rozklepneme si vejce do mísy a přidáme mouku, mléko, trošku oleje a malou špetku soli. Na sůl opatrně, protože niva a salám jsou dost slané, tak ať nepřesolíte. Vytvoříme těstíčko tak akorát husté.
Rozpálíme olej na pánvi a nalijeme těsto. Smažíme z obou stran do zlatova.
Hotovou palačinku necháme na pánvi a přidáme, nivu na plátky nebo strouhanou, jak kdo chce. K tomu salám, poklademe červenou cibulí na tenká kolečka a palačinku překlopíme na půl a na pánvi ještě zapečeme.
Jak se niva rozpustí, přendáme na talíř a dozdobíme zeleninou, cibulkou (klidně pórkem), prostě co má kdo rád.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 369.01 kcal |
Protein: 16.55 g |
Sacharidy: 43.58 g |
z toho cukr: 6.07 g |
Tuk: 13.16 g |
z toho nas. MK: 5.78 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1830-celozrnne-slane-palacinky