Cuketové bramboráky se sýrem a klobáskou

Zdravější verze klasického bramboráku. Jelikož tady máme cuketovou sezónu a spousta z nás přemýšlí, jak vlastně tu cuketu udělat, aby chutnala i těm, kteří ji zrovna oblíbenou nemají. Vyzkoušejte tento recept, kdy i zarytí odpůrci cukety ji vlastně vůbec nepoznají.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Nastrouháme cuketu na hrubém struhadle (neoloupanou), společně s eidamem. Klobásu nakrájíme na kostičky a přidáme k cuketě.
  2. Do nastrouhané směsi rozklepneme vejce, přidáme všechno koření a prolisovaný česnek.
  3. Zahustíme celozrnnou moukou podle potřeby. Pořádně promícháme.
  4. Rozpálíme olej na pánvi a děláme menší bramboráčky do zlatova.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 489.04 kcal | Protein: 26.08 g | Sacharidy: 29.06 g | z toho cukr: 7.27 g | Tuk: 28.13 g | z toho nas. MK: 12.72 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1826-cuketove-bramboraky-se-syrem-a-klobaskou