Zdravější verze klasického bramboráku. Jelikož tady máme cuketovou sezónu a spousta z nás přemýšlí, jak vlastně tu cuketu udělat, aby chutnala i těm, kteří ji zrovna oblíbenou nemají. Vyzkoušejte tento recept, kdy i zarytí odpůrci cukety ji vlastně vůbec nepoznají.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Nastrouháme cuketu na hrubém struhadle (neoloupanou), společně s eidamem. Klobásu nakrájíme na kostičky a přidáme k cuketě.
Do nastrouhané směsi rozklepneme vejce, přidáme všechno koření a prolisovaný česnek.
Zahustíme celozrnnou moukou podle potřeby. Pořádně promícháme.
Rozpálíme olej na pánvi a děláme menší bramboráčky do zlatova.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 489.04 kcal |
Protein: 26.08 g |
Sacharidy: 29.06 g |
z toho cukr: 7.27 g |
Tuk: 28.13 g |
z toho nas. MK: 12.72 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1826-cuketove-bramboraky-se-syrem-a-klobaskou