Plněná vejce s balkánským sýrem

Oblíbený předkrm, který se v české kuchyni připravuje ve stovkách různých kombinací. Tento je trochu netradiční. Vyzkoušejte variantu s balkánským sýrem.

Ingredience (2 x porce)

Na naplněná vejce

Postup přípravy

  1. Vejce uvaříme natvrdo a necháme zchladnout. Poté rozkrojíme na polovinu. Vytáhneme žloutky a v míse je smícháme s hořčicí a jogurtem.
  2. Přidáme změklé máslo a ochutíme worcesterem. Směs dáme do cukrářského pytlíku a vejce naplníme.
  3. Na vejce nasypeme balkánský sýr nakrájený na kostičky a nasekaný pórek.
  4. Dáme na chvíli vychladit a můžeme podávat s pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 317.79 kcal | Protein: 8.94 g | Sacharidy: 4.15 g | z toho cukr: 2.49 g | Tuk: 29.41 g | z toho nas. MK: 15.32 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1819-plnena-vejce-s-balkanskym-syrem