Oblíbený předkrm, který se v české kuchyni připravuje ve stovkách různých kombinací. Tento je trochu netradiční. Vyzkoušejte variantu s balkánským sýrem.
Ingredience (2 x porce)
Na naplněná vejce
Postup přípravy
Vejce uvaříme natvrdo a necháme zchladnout. Poté rozkrojíme na polovinu. Vytáhneme žloutky a v míse je smícháme s hořčicí a jogurtem.
Přidáme změklé máslo a ochutíme worcesterem. Směs dáme do cukrářského pytlíku a vejce naplníme.
Na vejce nasypeme balkánský sýr nakrájený na kostičky a nasekaný pórek.
Dáme na chvíli vychladit a můžeme podávat s pečivem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 336.85 kcal |
Protein: 11.62 g |
Sacharidy: 4.56 g |
z toho cukr: 2.30 g |
Tuk: 30.35 g |
z toho nas. MK: 16.88 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1819-plnena-vejce-s-balkanskym-syrem