Uzeninový závin

Listové těsto v lednici je doslova poklad. Když potřebujete rychle připravit chuťovky pro hosty nebo se chystáte na výlet a je třeba zabalit svačinky. Zkuste slaný závin z listového těsta. V troubě bude za 10 minut.

Ingredience (6 x porce)

Na potření

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozbalíme a rozložíme. Nejrychlejší práce je s tím, které už je rozválené na pečícím papíru. Pokud máte jiné, je třeba jej rozválet na tenkou placku.
  2. Jako první naskládáme anglickou slaninu a na ni vymačkané bílé zelí. Pokryjeme plátky sýru (nakrájené proužky). Skládejte vodorovně, aby se vám těsto dobře zabalovalo.
  3. Na sýr nasypejte sladkou papriku a oregano. Poslední vrstva je salám Herkules nebo jiný chuťově výrazný salám. Dobře zamotejte a pevně přitiskněte konce.
  4. Potřete rozšlehaným vejcem. Pečeme na pečícím papíru, na 180 stupňů asi 40 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 460.91 kcal | Protein: 14.82 g | Sacharidy: 21.39 g | z toho cukr: 0.97 g | Tuk: 34.65 g | z toho nas. MK: 10.37 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1816-uzeninovy-zavin