Barevný dortík s broskvemi

Mám ráda dorty a ráda je nosím jako malou pozornost. Ale nerada je zdobím. Proto vítám, když je nějaký dortík zalitý polevou a nemusí se zdobit. Tento chutná výborně a je hotový za chvíli.

Ingredience (15 x porce)

Korpus

Krém

Dále

Postup přípravy

  1. Změklé máslo prošleháme s cukrem. Dlouze šleháme. Přidáme vejce a zašleháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme do těsta. Pokud je těsto příliš husté, můžeme přidat mléko.
  2. 2/3 těsta vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Do zbývající části těsta dáme rum a kakao a dobře promícháme. Nalijeme na první vrstvu těsta a dáme péct.
  3. Pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.
  4. Mezitím připravíme krém. Podle návodu uvaříme puding. Oba cukry dáme do horkého mléka, poté přiléváme pudinkový prášek rozmíchaný v troše mléka. Vaříme asi 2 minuty.
  5. Vlažný prošleháme s máslem.
  6. Na vychladlý korpus dáme pokrájené broskve a zalijeme krémem. Uhladíme. Dáme vychladit do lednice a podáváme nejlépe druhý den.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 297.05 kcal | Protein: 4.35 g | Sacharidy: 33.30 g | z toho cukr: 22.73 g | Tuk: 16.71 g | z toho nas. MK: 9.97 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1805-barevny-dortik-s-broskvemi