Banánové řezy

Lehounké řezy s příjemnou kombinací sladkého banánu a nakyslého krému. Vydrží dlouho vláčné, ale bohužel dlouho nevydrží. Lednici budete otevírat stále.

Ingredience (15 x porce)

Krém

Na upečené těsto

Na ozdobení

Postup přípravy

  1. Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky dáme šlehat do mixéru s cukrem. Hmota musí být úplně bílá.
  2. Přilejeme trochu mléka a zašleháme. Snížíme rychlost na nejmenší a opatrně zamícháme mouku.
  3. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a opatrně vmícháme do těsta. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech nebo na plech s pečícím papírem. Rozetřeme do krajů.
  4. Dáme péct na 180 stupňů na asi 20 minut. Necháme úplně vychladnout.
  5. Mezitím připravíme krém. Změklé máslo prošleháme s tvarohem, zakysanou smetanou, kakaem, vanilkovým cukrem a cukrem moučka.
  6. Vychladlé těsto pokryjeme kolečky banánů. Nalijeme krém a rozetřeme do krajů. Dáme zatuhnout do lednice a podáváme nejlépe až druhý den.
  7. Před podáváním ozdobíme nastrouhanou čokoládou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 339.98 kcal | Protein: 5.67 g | Sacharidy: 32.52 g | z toho cukr: 24.32 g | Tuk: 21.02 g | z toho nas. MK: 12.53 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1803-bananove-rezy