Také nemáte v těchto parných dnech chuť na těžká jídla? Myslím, že salát se zeleninou, tuňákem a vejci by vám mohl zachutnat.
Ingredience (2 x porce)
na zálivku
Postup přípravy
Ledový salát rozebereme na listy a důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Ředkvičku nakrájíme na kolečka, okurku a rajče na kostičky. Vložíme do salátové mísy a promícháme.
Sterilovanou kukuřici slijeme, tuňáka rozdělíme na kousky a vložíme k zelenině. Opět zlehka promícháme. Vejce můžeme nakrájet na čtvrtky a poklást na povrch salátu nebo protlačit přes drátěné sítko, a promíchat se zeleninou a tuňákem.
Salát zakapeme zálivkou, kterou si připravíme z olivového oleje, balzamikového octa, soli a pepře.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 404.74 kcal |
Protein: 20.80 g |
Sacharidy: 18.64 g |
z toho cukr: 10.79 g |
Tuk: 26.39 g |
z toho nas. MK: 4.52 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1793-zeleninovy-salat-s-tunakem-a-vejci