Zeleninový salát s tuňákem a vejci

Také nemáte v těchto parných dnech chuť na těžká jídla? Myslím, že salát se zeleninou, tuňákem a vejci by vám mohl zachutnat.

Ingredience (2 x porce)

na zálivku

Postup přípravy

  1. Ledový salát rozebereme na listy a důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Ředkvičku nakrájíme na kolečka, okurku a rajče na kostičky. Vložíme do salátové mísy a promícháme.
  2. Sterilovanou kukuřici slijeme, tuňáka rozdělíme na kousky a vložíme k zelenině. Opět zlehka promícháme. Vejce můžeme nakrájet na čtvrtky a poklást na povrch salátu nebo protlačit přes drátěné sítko, a promíchat se zeleninou a tuňákem.
  3. Salát zakapeme zálivkou, kterou si připravíme z olivového oleje, balzamikového octa, soli a pepře.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 427.20 kcal | Protein: 18.40 g | Sacharidy: 22.70 g | z toho cukr: 11.90 g | Tuk: 28.14 g | z toho nas. MK: 5.35 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1793-zeleninovy-salat-s-tunakem-a-vejci