Čočku mám ráda a nesmí u mě chybět na jídelníčku alespoň jednou v týdnu. Použila jsem cuketu z vlastní zahrádky a oživila chutí kukuřice a oříšků, respektive pistáciemi.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Oloupeme česnek, cibuli a mrkev. Cuketu omyjeme.
Cibuli nakrájíme na kostičky a hodíme na pánev (nejlépe wok). Zalijeme olejem a smažíme na malém plameni.
Nakrájíme cuketu na kolečka. Pokud je cuketa větší, tak na půl kolečka. Osolíme a necháme chvilku vypotit.
Když nám cibulka zesklovatí, přihodíme cuketu, aby nám změkla, pokud ji chcete více grilovanou, nechte ji potit delší dobu.
Teď si nakrájíme mrkev a začneme loupat pistácie.
Cca po 10 až 15 minutách, přidáme mrkev a prolisujeme česnek.
Poté si scedíme čočku a kukuřici z konzerv, opláchneme a přidáme do pánve.
Nakonec nasekáme bazalku a společně s oříšky zamícháme.
Dosolíme a dopepříme a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 255.27 kcal |
Protein: 10.95 g |
Sacharidy: 20.52 g |
z toho cukr: 7.09 g |
Tuk: 13.57 g |
z toho nas. MK: 1.74 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1788-cockovy-salat-s-kukurici-a-pistaciemi