Palačinky

Nejlepší palačinky jsou tenké a vláčné. K tomu je důležité mít správnou konzistenci těsta. Pokud budete mít těsto moc husté, nepovede se vám jej správně rozlít po pánvi. Dodržte proto uvedený poměr mléka a mouky, palačinky se zajisté povedou. Aby byly ještě lepší, přidejte do těsta kousek rozpuštěného másla.

Těsto si můžete klidně připravit den předem a nechat v ledničce. Ráno pak budete mít palačinky ke snídani cobydup.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. V míse dobře promíchejte vejce, mléko, špetku soli a vanilkový cukr. Postupně přisypávejte mouku a dobře promíchejte metličkou. Pro urychlení použijte tyčový mixér.
  2. Do těsta přimíchejte vlažné rozpuštěné máslo. Poté nechte těsto alespoň 15 minut odpočinout, aby mouka trošku nabobtnala.
  3. Palačinky opečte z obou stran na rozpálené pánvi. Před každou palačinkou potřete pánev troškou oleje nebo rozpuštěného másla pomocí mašlovačky.
  4. Když palačinku dopečete, odložte ji na velký talíř a takto je vrstvěte na sebe. Jakmile dopečete všechny, přikryjte je na 5 minut alobalem nebo potravinářskou fólií. Palačinky pak hezky změknou, budou ještě vláčnější.
  5. V plnění palačinek se meze nekladou. Výborné jsou ale i jen s marmeládou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 304.07 kcal | Protein: 7.83 g | Sacharidy: 45.41 g | z toho cukr: 20.91 g | Tuk: 9.74 g | z toho nas. MK: 4.15 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1783-palacinky