Banánové lívance s ovesnými vločkami

Zdravé lívance připravené rychle a jednoduše zachutnají všem členům rodiny.

Ingredience (4 x porce)

Na těsto

Na smažení

Na ozdobení

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky, banány, vajíčka a mléko rozmixujeme buď v klasickém mixéru nebo tyčovým mixérem. Vznikne nám řidší hladké těsto. Lze také rozmixovat méně, aby v těstě zůstaly kousky vloček a banánů.
  2. Lívance smažíme na minimálním množství oleje po obou stranách dozlatova. Pánev stačí olejem i pouze vytřít.
  3. Lívance lehce posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme jahodami, banánem, broskví a tvarohem. Nakonec můžeme zastříknout datlovým sirupem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 395.55 kcal | Protein: 19.44 g | Sacharidy: 52.57 g | z toho cukr: 19.88 g | Tuk: 9.86 g | z toho nas. MK: 3.54 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1781-bananove-livance-s-ovesnymi-vlockami