Trojbarevné meruňkové řezy

Křehounký moučník, kterým jistě oslníte. Mírně náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to. Před servírováním je třeba ještě ozdobit šlehačkou.

Ingredience (15 x porce)

1. vrstva

2. vrstva

3. vrstva

Na ozdobení

Postup přípravy

  1. Ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Dlouze šleháme, krystalky cukru nesmí být cítit.
  2. Rozehřejeme mléko a necháme v něm rozpustit máslo. Necháme mírně vychladnout a po lžících zašleháváme.
  3. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.
  4. Rozetřeme na plech s pečícím papírem a dáme péct do trouby. Pečeme na 180 stupňů asi 15 minut.
  5. Necháme vychladnout.
  6. Ušleháme sníh z bílků a vmícháme do něj cukr. Dáme na vychladlé těsto. Zprudka zapečeme v rozehřáté troubě. Pečeme asi 3 až 5 minut.
  7. Necháme vychladnout.
  8. Připravíme si krém. Zavařeninu prošleháme se změklým máslem a cukrem. Natřeme na moučník a dáme vychladit.
  9. Před servírováním ozdobíme šlehačkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 390.74 kcal | Protein: 4.65 g | Sacharidy: 31.10 g | z toho cukr: 25.95 g | Tuk: 28.11 g | z toho nas. MK: 17.09 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1776-trojbarevne-merunkove-rezy