Skvělá luštěninová polévka zahuštěná celozrnnou moukou a doplněná o celozrnné nočky. Kombinace klasické a černé čočky je vynikající.
Ingredience (8 x porce)
Nočky
Postup přípravy
Klasickou čočku namočíme a necháme přes noc nebo alespoň pár hodin.
Vylejeme vodu, dáme novou a dáme vařit. Přidáme černou čočku a společně vaříme v neosolené vodě.
Ve větším hrnci rozehřejeme olej, dáme mouku a rychle mícháme. Necháme zpěnit, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Volte méně vody, základ hodně hustý. Základ přivedeme k varu, přidáme hotové čočky i s vývarem.
Ochutíme solí, pepřem, rozetřenou majoránkou a prolisovaným česnekem. Snížíme teplotu na minimum, necháme probublávat a připravíme nočky.
Rozšleháme vejce se solí a postupně přimícháváme mouku. Konzistence bude jako velmi hustá kaše. Hmotu necháme 5 minut v pokojové teplotě.
Vezmeme cedník nebo struhadlo s velkým otvory a vařečkou protlačujeme hmotu do polévky. Polévka musí stále vařit.
Noky s polévkou povaříme 3 až 5 minut a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 165.66 kcal |
Protein: 7.38 g |
Sacharidy: 17.15 g |
z toho cukr: 0.39 g |
Tuk: 6.73 g |
z toho nas. MK: 1.00 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1772-dvoubarevna-cockova-polevka