Dvoubarevná čočková polévka

Skvělá luštěninová polévka zahuštěná celozrnnou moukou a doplněná o celozrnné nočky. Kombinace klasické a černé čočky je vynikající.

Ingredience (8 x porce)

Nočky

Postup přípravy

  1. Klasickou čočku namočíme a necháme přes noc nebo alespoň pár hodin.
  2. Vylejeme vodu, dáme novou a dáme vařit. Přidáme černou čočku a společně vaříme v neosolené vodě.
  3. Ve větším hrnci rozehřejeme olej, dáme mouku a rychle mícháme. Necháme zpěnit, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Volte méně vody, základ hodně hustý. Základ přivedeme k varu, přidáme hotové čočky i s vývarem.
  4. Ochutíme solí, pepřem, rozetřenou majoránkou a prolisovaným česnekem. Snížíme teplotu na minimum, necháme probublávat a připravíme nočky.
  5. Rozšleháme vejce se solí a postupně přimícháváme mouku. Konzistence bude jako velmi hustá kaše. Hmotu necháme 5 minut v pokojové teplotě.
  6. Vezmeme cedník nebo struhadlo s velkým otvory a vařečkou protlačujeme hmotu do polévky. Polévka musí stále vařit.
  7. Noky s polévkou povaříme 3 až 5 minut a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 165.66 kcal | Protein: 7.38 g | Sacharidy: 17.15 g | z toho cukr: 0.39 g | Tuk: 6.73 g | z toho nas. MK: 1.00 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1772-dvoubarevna-cockova-polevka