Skvělý salát, který se hodí jako příloha k pečenému nebo grilovanému masu. Díky luštěnině je to i výživná večeře.
Ingredience (6 x porce)
Dresink
Postup přípravy
Cizrnu namočíme přes noc a uvaříme doměkka nebo použijeme sterilovanou.
Zelí nakrájíme na kostičky a důkladně propereme. Na sítku propereme rucolu. Salátovou okurku oškrábeme a nakrájíme na kostičky, papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Dáme do mísy spolu s vychladlou cizrnou. Vše smícháme v míse s olivovým olejem.
V jiné míse smícháme dresink a před servírováním naléváme na salát.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 213.20 kcal |
Protein: 8.28 g |
Sacharidy: 14.48 g |
z toho cukr: 8.50 g |
Tuk: 12.17 g |
z toho nas. MK: 3.52 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1768-salat-z-pekingskeho-zeli-s-cizrnou