Salát z pekingského zelí s cizrnou

Skvělý salát, který se hodí jako příloha k pečenému nebo grilovanému masu. Díky luštěnině je to i výživná večeře.

Ingredience (6 x porce)

Dresink

Postup přípravy

  1. Cizrnu namočíme přes noc a uvaříme doměkka nebo použijeme sterilovanou.
  2. Zelí nakrájíme na kostičky a důkladně propereme. Na sítku propereme rucolu. Salátovou okurku oškrábeme a nakrájíme na kostičky, papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Dáme do mísy spolu s vychladlou cizrnou. Vše smícháme v míse s olivovým olejem.
  3. V jiné míse smícháme dresink a před servírováním naléváme na salát.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 213.20 kcal | Protein: 8.28 g | Sacharidy: 14.48 g | z toho cukr: 8.50 g | Tuk: 12.17 g | z toho nas. MK: 3.52 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1768-salat-z-pekingskeho-zeli-s-cizrnou