Špenátová polévka s mozzarellou

Skvělá polévka hotová za chvilku. Díky kombinaci mozzarelly, špenátu a česneku si opravdu pochutnáte.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnku smícháme smetanu a mléko. Rozehřejeme olej, přidáme hladkou mouku, necháme zpěnit. Zalijeme mlékem se smetanou a rychle promícháme hustou kaši. Pomalu přilíváme vodu a stále mícháme, abychom měli polévku hladkou.
  2. Do rozmíchaného základu dáme špenátový protlak, necháme rozehřát a zamícháme. Ochutíme solí, pepřem a česnekem.
  3. Kuskus zalijeme v jiném hrnci horkou vodou a přiklopíme pokličkou. Hotový vmícháme do polévky.
  4. Při servírování vkládáme do polévky tenké plátky mozzarelly a podáváme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 408.15 kcal | Protein: 15.66 g | Sacharidy: 24.60 g | z toho cukr: 3.02 g | Tuk: 27.14 g | z toho nas. MK: 11.10 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1762-spenatova-polevka-s-mozzarellou