Roláda s máslovým krémem a kokosem

Oblíbený dezert, který nejlépe chutná vychlazený, doplněný zmrzlinou a ozdobený šlehačkou. Přípravy se není třeba bát, stačí ohlídat dobu pečení.

Ingredience (12 x porce)

Piškotové těsto

Máslový krém

Na pokapání těsta

Postup přípravy

  1. Oddělíme bílky a ušleháme hustý sníh, pro lepší vyšlehání můžeme přidat špetku soli. ˇ
  2. Žloutky dáme do robotu s cukrem a šleháme do pěny. Vypneme a vařechou přimícháme mouku. Nakonec pomalu vmícháme sníh. Jen převalujme přes těsto, je třeba nechat v těstě co nejvíce vzduchu.
  3. Pečlivě rozetřeme v tenké vrstvě na nízký plech vyložený pečícím papírem. Dáme péct na 180 stupňů do zezlátnutí. Doba pečení je asi 15 minut, raději kratší dobu, aby šla roláda dobře stočit.
  4. Po upečení vytáhneme, necháme chvíli zchladnout. Ještě teplou roládu stočíme a necháme stočenou.
  5. Krém připravíme v robotu. Dlouze šleháme máslo s oběma cukry. Vznikne nadýchaná pěna. Krém nadstavíme kaší uvařenou z mléka a mouky. Promícháme mouku s mlékem, dáme vařit a rychle mícháme. Vychladnutou kaši zašleháme do krému. Nakonec přidáme kokos.
  6. Těsto rozvineme a pokapeme rumem. Můžete použít i silikonový štěteček. Natřeme krémem a stočíme. Krém můžeme použít v silnější vrstvě jen dovnitř nebo jej natřít i na horní stranu rolády a posypat kokosem.
  7. Dáme do lednice zatuhnout.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 389.47 kcal | Protein: 4.46 g | Sacharidy: 48.43 g | z toho cukr: 37.81 g | Tuk: 20.06 g | z toho nas. MK: 12.33 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1757-rolada-s-maslovym-kremem-a-kokosem