Fazolové brownies

Patříte k lidem, kteří rádi mlsají, avšak potom mají výčitky svědomí? S fazolovým brownies se tomuto problému hravě vyhnete, jelikož tento dezert neobsahuje žádný cukr. Naopak v tomto brownies najdete fazole, které obsahují vysoký podíl rostlinných bílkovin.

Co se týká obsahu sacharidů v této veganské pochoutce, tak tento je velmi nízký, a to z důvodu, že nedílnou součástí brownies jsou banány, které zde slouží také jako sladidlo. Dále dezert neobsahuje klasický cukr, ale stévii, která je hojně využívána při různých dietách (například i při diabetické dietě).

Pokud se vás drží obava z nepříjemné chuti dezertu kvůli fazolím, které obsahuje, může vás tento strach rychle opustit, jelikož chuť fazolí v dezertu nelze poznat.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Fazole si den předem propláchneme od slaného nálevu, dáme je do mísy s vodou a poté do lednice, kde je necháme do dalšího dne.
  2. Nadcházející den fazole slijeme a opět propláchneme. Do mísy k fazolím přidáme velmi zralý banán nakrájený na kolečka a zalijeme sójovým mlékem. Tyto tři suroviny společně rozmixujeme ponorným mixérem na jemnou kašičku.
  3. K rozmixované směsi postupně přidáváme hladkou mouku s práškem do pečiva, stévii a holandské kakao. Těsto důkladně promícháme, aby se nám všechny suroviny spojily.
  4. Plech vyložíme pečícím papírem a vlijeme na něj připravené těsto, které pečeme na 180 °C asi 20 minut. Každá trouba peče jinak, a proto vyzkoušíme zda je dezert upečený tak, že do něj píchneme špejlí a pokud se na ni těsto nelepí máme hotovo. Hotové brownies by mělo mít jemně popraskaný svůj povrch.
  5. Brownies podáváme s čerstvým ovocem, které skvěle vykompenzuje chuť kakaa.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 276.90 kcal | Protein: 12.41 g | Sacharidy: 59.19 g | z toho cukr: 9.29 g | Tuk: 2.90 g | z toho nas. MK: 0.98 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1756-fazolove-brownies