Výborný a lehounce pikantní salát s výživnou luštěninou. S pečivem je to skvělá letní večeře.
Ingredience (3 x porce)
Dresink
Postup přípravy
Fazole namočte přes noc do studené vody. Druhý den vodu vyměňte, dejte novou, osolte a uvařte fazole doměkka.
Salát nakrájejte na kostičky a propláchněte ve studené vodě. Ředkvičky omyjte a nakrájejte na čtvrtiny. Rajčata omyjte a nakrájejte na šestiny. Přidejte uvařené a vychladlé fazole. Opatrně promíchejte, ledový salát je křehký.
V misce smíchejte dresink, česnek prolisujte. Dresink je výrazný, podávejte zvlášť v misce se lžící a salát si dochutí každý až při servírování.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 332.05 kcal |
Protein: 13.91 g |
Sacharidy: 29.83 g |
z toho cukr: 5.79 g |
Tuk: 14.44 g |
z toho nas. MK: 2.30 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1754-salat-s-bilymi-fazolemi