Salát s bílými fazolemi

Výborný a lehounce pikantní salát s výživnou luštěninou. S pečivem je to skvělá letní večeře.

Ingredience (3 x porce)

Dresink

Postup přípravy

  1. Fazole namočte přes noc do studené vody. Druhý den vodu vyměňte, dejte novou, osolte a uvařte fazole doměkka.
  2. Salát nakrájejte na kostičky a propláchněte ve studené vodě. Ředkvičky omyjte a nakrájejte na čtvrtiny. Rajčata omyjte a nakrájejte na šestiny. Přidejte uvařené a vychladlé fazole. Opatrně promíchejte, ledový salát je křehký.
  3. V misce smíchejte dresink, česnek prolisujte. Dresink je výrazný, podávejte zvlášť v misce se lžící a salát si dochutí každý až při servírování.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 332.05 kcal | Protein: 13.91 g | Sacharidy: 29.83 g | z toho cukr: 5.79 g | Tuk: 14.44 g | z toho nas. MK: 2.30 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1754-salat-s-bilymi-fazolemi