Malinoostružinové kynuté knedlíky

Malinoostružina je do kynutých knedlíků výborná, protože je to tužší ovoce, které se v knedlících nerozvaří. Sladký oběd pro celou rodinu i dvě návštěvy. K času na přípravu připočítejte i dobu kynutí.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Mouku přesypeme přes cedník nebo necháme chvíli v robotu promíchávat. Přidáme sušené droždí a 4 lžíce cukru. Dlouze promícháme.
  2. Přilijeme mléko, obě vejce a přidáme změklé máslo. V robotu vypracujeme těsto, které nelepí. Poměr surovin je vyzkoušený, těsto by lepit nemělo. (Obvykle najdete recepty na 500 g mouky a pak těsto lepí a musíte mouku přisypat).
  3. Po dlouhém vypracování necháme těsto alespoň hodinu na teplém místě kynout. Po hodině rukou vypracujte znovu a necháme další hodinu kynout. Se sušeným droždím je vždy lepší delší kynutí, klidně i 3 hodiny.
  4. Vykynuté těsto vyválíme na placku o tloušťce asi 5 mm a tvarujeme čtverečky. Do každého zabalíme asi 5 plodů procukrovaných malinoostružin. Pečlivě zpracujeme, aby ovoce bylo hezky zabaleno uvnitř.
  5. Necháme 15 min kynout pod utěrkou, udělejte větší rozestupy.
  6. Vaříme ve vroucí osolené vodě, knedlíky musí volně plavat a neměly by se příliš dotýkat. Vaříme asi 3 minuty, otočíme, vaříme další 3 minuty. Po jednom knedlíku rychle vytáhněte a okamžitě natrhnout vidličkami. Vytáhnout, natrhnout, vytáhnout, natrhnout. Tato fáze musí být velmi rychlá, jinak se knedlíky srazí. Srazí se i při dlouhém vaření. Raději vařte po menších dávkách.
  7. Z uvedeného množství je asi 30 až 40 knedlíků.
  8. Na hotové knedlíky nasypte cukr, strouhaný tvaroh, mletý mák, mleté ořechy, granko nebo strouhanou čokoládu. Každý má rád jinou finální úpravu. Poléváme rozpuštěným máslem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 335.86 kcal | Protein: 9.01 g | Sacharidy: 52.92 g | z toho cukr: 8.85 g | Tuk: 10.34 g | z toho nas. MK: 5.75 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1753-malinoostruzinove-kynute-knedliky