Fazolová polévka se slaninou
Hebká a výborná polévka plná luštěnin. Je krásně hustá, přitom bez mouky.
Ingredience (3 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Fazole necháme na noc namočené ve studené vodě. Vodu vylijeme, vyměníme, osolíme. Fazole vaříme pod pokličkou doměkka.
- Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na sádle. Zasypeme paprikou. Promícháme.
- Z hotových fazolí 1/3 odebereme a necháme stranou.
- Orestovanou cibuli zalijeme fazolemi i s vývarem, dobře promícháme. Povaříme asi 5 minut. Rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
- Na suché pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu. Spolu s fazolemi zamícháme do polévky.
- Ochutíme majoránkou rozetřenou v dlaních a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 508.34 kcal |
Protein: 24.83 g |
Sacharidy: 40.93 g |
z toho cukr: 3.69 g |
Tuk: 21.99 g |
z toho nas. MK: 7.80 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1751-fazolova-polevka-se-slaninou