Fazolová polévka se slaninou

Hebká a výborná polévka plná luštěnin. Je krásně hustá, přitom bez mouky.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Fazole necháme na noc namočené ve studené vodě. Vodu vylijeme, vyměníme, osolíme. Fazole vaříme pod pokličkou doměkka.
  2. Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na sádle. Zasypeme paprikou. Promícháme.
  3. Z hotových fazolí 1/3 odebereme a necháme stranou.
  4. Orestovanou cibuli zalijeme fazolemi i s vývarem, dobře promícháme. Povaříme asi 5 minut. Rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
  5. Na suché pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu. Spolu s fazolemi zamícháme do polévky.
  6. Ochutíme majoránkou rozetřenou v dlaních a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 508.34 kcal | Protein: 24.83 g | Sacharidy: 40.93 g | z toho cukr: 3.69 g | Tuk: 21.99 g | z toho nas. MK: 7.80 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1751-fazolova-polevka-se-slaninou