Výborná polévka, která díky volskému oku nahradí klasickou večeři. Zachutná k obědu i jako snídaně po náročnější noci.
Ingredience (6 x porce)
Do hotové polévky
Postup přípravy
Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olej a dáme mouku, přidáme sladkou papriku, zpěníme a zalijeme vodou.
Dobře promícháme a dáme brambory. Vaříme do změknutí brambor, občas promícháme.
Připravíme si volská oka, podle aktuálního počtu servírovaných porcí. Rozehřejeme na pánvi sádlo a rozklepneme vajíčko. Volské oko připravujte jen krátce, střed musí být tekutý.
Až jsou brambory uvařené, prolisujeme česnek a promneme v dlaních hrst majoránky. Ochutíme solí a pepřem. Vaříme jen krátce.
Do talíře dáme volské oko a zalijeme horkou polévkou. Každou porci posypeme sýrem a nakrájenou šunkou. Ozdobíme krutony.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 311.46 kcal |
Protein: 13.53 g |
Sacharidy: 25.73 g |
z toho cukr: 1.44 g |
Tuk: 16.04 g |
z toho nas. MK: 4.76 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1746-cesnecka-se-sunkou-vejcem-a-syrem