Česnečka se šunkou, vejcem a sýrem

Výborná polévka, která díky volskému oku nahradí klasickou večeři. Zachutná k obědu i jako snídaně po náročnější noci.

Ingredience (6 x porce)

Do hotové polévky

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olej a dáme mouku, přidáme sladkou papriku, zpěníme a zalijeme vodou.
  2. Dobře promícháme a dáme brambory. Vaříme do změknutí brambor, občas promícháme.
  3. Připravíme si volská oka, podle aktuálního počtu servírovaných porcí. Rozehřejeme na pánvi sádlo a rozklepneme vajíčko. Volské oko připravujte jen krátce, střed musí být tekutý.
  4. Až jsou brambory uvařené, prolisujeme česnek a promneme v dlaních hrst majoránky. Ochutíme solí a pepřem. Vaříme jen krátce.
  5. Do talíře dáme volské oko a zalijeme horkou polévkou. Každou porci posypeme sýrem a nakrájenou šunkou. Ozdobíme krutony.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 311.46 kcal | Protein: 13.53 g | Sacharidy: 25.73 g | z toho cukr: 1.44 g | Tuk: 16.04 g | z toho nas. MK: 4.76 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1746-cesnecka-se-sunkou-vejcem-a-syrem