Ovesná polévka s pohankou a sýrem

Krásně hustá polévka, která zahřeje a zasytí. Rozpuštěný sýr z ní dělá dokonalou dobrotu.

Ingredience (6 x porce)

Na posypání

Postup přípravy

  1. Rozehřejeme olej, opražíme trochu ovesné vločky. Přidáme mraženou zeleninovou směs a promícháme. Zalijeme vodou a vaříme.
  2. Do vroucí polévky přidáme pohanku a zeleninový bujón. Dochutíme vegetou.
  3. Vaříme do změknutí pohanky. Pak vypneme a necháme alespoň 1 hodinu. Ovesné vločky krásně polévku zahustí.
  4. Před podáváním přihřejeme a do každé porce přidáme při servírování nastrouhaný sýr.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 210.74 kcal | Protein: 7.37 g | Sacharidy: 14.41 g | z toho cukr: 0.22 g | Tuk: 13.30 g | z toho nas. MK: 4.13 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1744-ovesna-polevka-s-pohankou-a-syrem