Selská omeleta

Hezká vzpomínka na dětství, kdy nám selskou omeletu připravovala babička k snídani nebo večeři. A když je o víkendu chvíle času, rád si ji připravím i v dospělosti.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Vařené brambory nakrájíme na menší plátky. Rozehřejeme sádlo a dáme dobře opéct brambory.
  2. Až jsou brambory orestované, přidáme cibuli a plátky slaniny. Restujeme společně a opatrně promícháme.
  3. Rozšleháme vejce s kořením a nalijeme na pánev. Snížíme teplotu a přiklopíme poklicí. Restujeme asi 5 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 454.03 kcal | Protein: 20.33 g | Sacharidy: 38.27 g | z toho cukr: 4.85 g | Tuk: 21.95 g | z toho nas. MK: 7.41 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1742-selska-omeleta