Každý miluje smažený sýr. Sýrové špízy si proto rychle oblíbíte. Je to variace rozličných chutí. Nejlepší jsou teplé a s bramborovou přílohou. Zachutnají ale i po studenu se salátem.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Sýry nakrájíme na kostičky. Olivy rozpůlíme. Vezmeme špejli, přelomíme na polovinu. Začínáme a končíme sýrem eidam. Kostka eidamu, oliva, kostka nivy, oliva, kostka hermelínu, oliva. A pak ještě jednou. Olivy budou jen mezi sýry.
Množství vychází na 2 špízy, takže potřebujete jednu špejli.
Obalíme v trojobalu a smažíme na oleji ze všech stran. Špíz musí v oleji plavat. Necháme okapat na ubrousku a podáváme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 744.88 kcal |
Protein: 47.30 g |
Sacharidy: 13.67 g |
z toho cukr: 1.49 g |
Tuk: 55.39 g |
z toho nas. MK: 33.30 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1741-syrove-spizy