Sýrové špízy

Každý miluje smažený sýr. Sýrové špízy si proto rychle oblíbíte. Je to variace rozličných chutí. Nejlepší jsou teplé a s bramborovou přílohou. Zachutnají ale i po studenu se salátem.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Sýry nakrájíme na kostičky. Olivy rozpůlíme. Vezmeme špejli, přelomíme na polovinu. Začínáme a končíme sýrem eidam. Kostka eidamu, oliva, kostka nivy, oliva, kostka hermelínu, oliva. A pak ještě jednou. Olivy budou jen mezi sýry.
  2. Množství vychází na 2 špízy, takže potřebujete jednu špejli.
  3. Obalíme v trojobalu a smažíme na oleji ze všech stran. Špíz musí v oleji plavat. Necháme okapat na ubrousku a podáváme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 744.88 kcal | Protein: 47.30 g | Sacharidy: 13.67 g | z toho cukr: 1.49 g | Tuk: 55.39 g | z toho nas. MK: 33.30 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1741-syrove-spizy