Výborná bábovka, která je připravena rychle a díky máslu a tvarohu vydrží dlouho vláčná. Vyzkoušejte ji.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Přidáme tvaroh. Vajíčka budeme přidávat po jednom kuse a vždy důkladně zašleháme. Přisypeme vanilkový cukr a dlouze šleháme.
Promícháme mouku s práškem do pečiva a pomalu přidáváme do těsta.
Čokoládu na vaření nalámeme na kostičky.
Do těsta přilejeme mléko a prošleháme. Vypneme mixér a vmícháme celé kostičky čokolády. Do hustého těsta, které nejde nalévat, můžete přidat ještě trochu mléka. Vlijeme do bábovkové formy a pečeme na 180 stupňů 40 – 50 minut.
Necháme vychladnout. Pocukrujeme a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 485.41 kcal |
Protein: 10.34 g |
Sacharidy: 57.05 g |
z toho cukr: 35.23 g |
Tuk: 23.96 g |
z toho nas. MK: 14.03 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1738-tvarohova-babovka-s-cokoladou