Tvarohová bábovka s čokoládou

Výborná bábovka, která je připravena rychle a díky máslu a tvarohu vydrží dlouho vláčná. Vyzkoušejte ji.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Přidáme tvaroh. Vajíčka budeme přidávat po jednom kuse a vždy důkladně zašleháme. Přisypeme vanilkový cukr a dlouze šleháme.
  2. Promícháme mouku s práškem do pečiva a pomalu přidáváme do těsta.
  3. Čokoládu na vaření nalámeme na kostičky.
  4. Do těsta přilejeme mléko a prošleháme. Vypneme mixér a vmícháme celé kostičky čokolády. Do hustého těsta, které nejde nalévat, můžete přidat ještě trochu mléka. Vlijeme do bábovkové formy a pečeme na 180 stupňů 40 – 50 minut.
  5. Necháme vychladnout. Pocukrujeme a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 485.41 kcal | Protein: 10.34 g | Sacharidy: 57.05 g | z toho cukr: 35.23 g | Tuk: 23.96 g | z toho nas. MK: 14.03 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1738-tvarohova-babovka-s-cokoladou