Kuřecí řízky v kefíru

Kuřecí řízek je jistě dobrota a možná vás ani nenapadne, že by se dal vylepšit. Přesto je to možné. Po naložení budou jemné a šťavnaté.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa rozkrájíme na tenčí plátky. Naložíme do kefíru a uzavřeme misku. Necháme přes noc.
  2. Před přípravou dáme do masa s kefírem 2 lžičky soli, uzavřeme a důkladně protřepeme.
  3. Připravíme si trojobal, do rozšlehaných vajec zamícháme 1 lžičku soli. Kefír vylijeme a řízky obalujeme v trojobalu.
  4. Smažíme na velkém množství oleje, řízky musí na pánvi plavat. Necháme okapat na ubrousku a podáváme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 161.87 kcal | Protein: 25.24 g | Sacharidy: 4.83 g | z toho cukr: 3.03 g | Tuk: 3.81 g | z toho nas. MK: 1.07 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1734-kureci-rizky-v-kefiru