Výrazně kořeněný bramborák, doplněný uzeným masem je chutnou večeří. Nesmí k němu chybět kyselý zelný salát a sklenka vína.
Ingredience (6 x porce)
Na smažení
Postup přípravy
Brambory oškrábeme a nastrouháme. Necháme chvíli v pokojové teplotě a několikrát vymačkáme vodu. Po vymačkání zalijeme trochou mléka, aby brambory nezhnědly.
Uzené maso nakrájíme na kostičky, přidáme k bramborům spolu s olejem, vejci a moukou.
Ochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Smažíme na oleji do křupava.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 564.82 kcal |
Protein: 15.46 g |
Sacharidy: 51.78 g |
z toho cukr: 2.21 g |
Tuk: 31.66 g |
z toho nas. MK: 5.73 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1730-bramborak-s-uzenym-masem