Bramborák s uzeným masem

Výrazně kořeněný bramborák, doplněný uzeným masem je chutnou večeří. Nesmí k němu chybět kyselý zelný salát a sklenka vína.

Ingredience (6 x porce)

Na smažení

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme a nastrouháme. Necháme chvíli v pokojové teplotě a několikrát vymačkáme vodu. Po vymačkání zalijeme trochou mléka, aby brambory nezhnědly.
  2. Uzené maso nakrájíme na kostičky, přidáme k bramborům spolu s olejem, vejci a moukou.
  3. Ochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Smažíme na oleji do křupava.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 564.82 kcal | Protein: 15.46 g | Sacharidy: 51.78 g | z toho cukr: 2.21 g | Tuk: 31.66 g | z toho nas. MK: 5.73 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1730-bramborak-s-uzenym-masem