Perfektní kombinací je výrazná chuť bramborové placky, šťavnatého vepřového masa a červených paprik. Vyzkoušejte ji.
Ingredience (2 x porce)
Bramborák
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na nudličky. Cibuli na kostičky. V hrnci rozehřejeme sádlo a dáme orestovat cibuli. Přidáme vepřové nudličky, ochutíme kořením a dobře promícháme. Podlijeme vodou a dusíme alespoň 1 hodinu.
Papriku nakrájíme na proužky a po hodině dušení přidáme k masu. Dusíme společně do změknutí papriky. Hotovou směs ochutíme solí a pepřem a vypneme.
Připravíme si bramborák. Oškrábeme brambory, nastrouháme, zalijeme mlékem. Ochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Majoránku promneme v dlaních. Přidáme vejce a mouku. Důkladně promícháme, necháme chvíli v pokojové teplotě.
Rozehřejeme olej a smažíme placky dozlatova. Hotové placky naplníme vepřovou směsí a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 497.56 kcal |
Protein: 32.68 g |
Sacharidy: 45.97 g |
z toho cukr: 8.79 g |
Tuk: 18.17 g |
z toho nas. MK: 6.08 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1729-veprova-smes-v-bramboraku