Vepřová směs v bramboráku

Perfektní kombinací je výrazná chuť bramborové placky, šťavnatého vepřového masa a červených paprik. Vyzkoušejte ji.

Ingredience (2 x porce)

Bramborák

Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky. Cibuli na kostičky. V hrnci rozehřejeme sádlo a dáme orestovat cibuli. Přidáme vepřové nudličky, ochutíme kořením a dobře promícháme. Podlijeme vodou a dusíme alespoň 1 hodinu.
  2. Papriku nakrájíme na proužky a po hodině dušení přidáme k masu. Dusíme společně do změknutí papriky. Hotovou směs ochutíme solí a pepřem a vypneme.
  3. Připravíme si bramborák. Oškrábeme brambory, nastrouháme, zalijeme mlékem. Ochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Majoránku promneme v dlaních. Přidáme vejce a mouku. Důkladně promícháme, necháme chvíli v pokojové teplotě.
  4. Rozehřejeme olej a smažíme placky dozlatova. Hotové placky naplníme vepřovou směsí a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 497.56 kcal | Protein: 32.68 g | Sacharidy: 45.97 g | z toho cukr: 8.79 g | Tuk: 18.17 g | z toho nas. MK: 6.08 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1729-veprova-smes-v-bramboraku