Bramborák s romadurem

Smažený, křupavý bramborák a na něm výborný, aromatický romadur. Skvělá večeře, ke které nesmí chybět sklenice vychlazeného piva. Romadur má výraznou chuť, proto bramborákové těsto musí být jemnější než tradiční bramborák.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme a nastrouháme. Vymačkáme tekutinu a vylijeme. Přidáme prolisovaný česnek, a koření.
  2. Smícháme s olejem, vejci a polohrubou moukou. Pokud je těsto příliš husté, vlijeme trochu mléka.
  3. Smažíme na sádle do zlatova z obou stran. Vypneme pánev a nakrájíme romadur. Poklademe bramborák a přiklopíme poklicí.
  4. Necháme pár minut rozehřát a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 615.93 kcal | Protein: 20.68 g | Sacharidy: 62.63 g | z toho cukr: 2.45 g | Tuk: 30.01 g | z toho nas. MK: 8.77 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1725-bramborak-s-romadurem