Smažený, křupavý bramborák a na něm výborný, aromatický romadur. Skvělá večeře, ke které nesmí chybět sklenice vychlazeného piva. Romadur má výraznou chuť, proto bramborákové těsto musí být jemnější než tradiční bramborák.
Ingredience (5 x porce)
Postup přípravy
Brambory oškrábeme a nastrouháme. Vymačkáme tekutinu a vylijeme. Přidáme prolisovaný česnek, a koření.
Smícháme s olejem, vejci a polohrubou moukou. Pokud je těsto příliš husté, vlijeme trochu mléka.
Smažíme na sádle do zlatova z obou stran. Vypneme pánev a nakrájíme romadur. Poklademe bramborák a přiklopíme poklicí.
Necháme pár minut rozehřát a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 615.93 kcal |
Protein: 20.68 g |
Sacharidy: 62.63 g |
z toho cukr: 2.45 g |
Tuk: 30.01 g |
z toho nas. MK: 8.77 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1725-bramborak-s-romadurem