Frankfurtská polévka se smetanou

Příjemně hustá polévka s výraznou chutí papriky zachutná i jako samostatná večeře. Zjemněná smetanou a s čerstvým chlebem je skvělá.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Párky oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  2. Rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a papriku. Promícháme, zpěníme a zalijeme vodou. Do základu přidáme brambory, párky a bujón.
  3. Vaříme do změknutí brambor. Vypneme a vmícháme smetanu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 239.10 kcal | Protein: 6.39 g | Sacharidy: 27.88 g | z toho cukr: 2.65 g | Tuk: 10.68 g | z toho nas. MK: 4.60 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1724-frankfurtska-polevka-se-smetanou